20/7/17

Λαίδη Σούζαν: Έρωτες και φιλίες - Love and Friendship

Βασισμένη στο διήγημα «Λαίδη Σούζαν» της Τζέιν Όστιν, αυτή η κωμωδία – εποχής, βγάζει χιούμορ το οποίο εξαντλείται στις επιτηδευμένες συζητήσεις και τα καυστικά, πικρόχολα και ρατσιστικά σχόλια που ήταν πολύ της μόδας στη δεκαετία του 1790, που διαδραματίζεται η υπόθεση.

Η Κέιτ Μπέκινσεϊλ που υποδύεται τη Λαίδη Σούζαν Βέρνον, πραγματικά πλημμυρίζει την οθόνη με την πληθωρική παρουσία της και με ένα ρόλο που την θέλει ουσιαστικά μια λύκαινα απέναντι στον άρρενα πληθυσμό, η οποία ταυτόχρονα θέλει να καλοπαντρέψει την κόρη της Φρειδερίκη με έναν πλούσιο αλλά ηλίθιο ευγενή, του οποίου οι ατάκες προκαλούν πραγματικά γέλιο ή τουλάχιστον θυμηδία.
Ουσιαστικά, έχουμε να κάνουμε με μια λεπτών αποχρώσεων και έξυπνων καταστάσεων κωμωδία, αλλά όχι ξεκαρδιστική, η οποία στηρίζεται στους διαλόγους και στις αρκετά καλές ερμηνείες των Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Κλοέ Σεβινί και Στίβεν Φράι. Η ατμόσφαιρα είναι αρκετά πειστική με τα κοστούμια και τα ντεκόρ, ενώ την εν γένει εικόνα συμπληρώνουν και οι ήχοι κλασσικής μουσικής όλως σχεδόν των ειδών, από σονέτα για κουαρτέτα μέχρι συμφωνικά κομμάτια (ακούγεται και το «Έτσι κάνουν όλες» του Μότζαρτ) τα οποία εκτελούνται από την The Irish Film Orchestra (Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 20/7/17
Είδος: Δράμα /  Εποχής
Σκηνοθεσία: Γουίτ Στίλμαν
Παίζουν: Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Μόρφιντ  Κλαρκ, Τομ Μπένετ, Τζεν Μάρεϊ, Κλοέ Σεβινί, Στίβεν Φράι
Σύνοψη: Η ταινία βασίζεται στο διήγημα της Τζέιν Ώστιν «Lady Susan» που δημοσιεύθηκε το 1871.
Η όμορφη χήρα Λαίδη Σούζαν Βέρνον (Κέιτ Μπέκινσεϊλ), βρίσκει καταφύγιο σε σπίτι συγγενών της. Με τον τρόπο αυτό, προσπαθεί να αποφύγει φήμες που κυκλοφορούν στην καλή κοινωνία για τη ζωή και τις περιπέτειές της με διάφορους άντρες.
Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1790 (Διανομή: Seven Films)