30/9/17

Love in Rome

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ιταλικό ρομαντικό δράμα. Η Μιλέν Ντεμονζό υποδύεται τη μοιραία γυναίκα, που δεν μπορεί να δαμάσει τον εαυτό της και να παραμείνει πιστή στην αληθινή της αγάπη για μεγάλο διάστημα. Έχει θέσει ως στόχο μια κινηματογραφική καριέρα, αλλά εξασφαλίζει μικρούς μόνο ρόλους σε ταινίες, όπου ο σπουδαίος Βιτόριο Ντε Σίκα εμφανίζεται στο ρόλο ταραγμένου σκηνοθέτη σε μια από αυτές. 

Όμως, ο αληθινός πρωταγωνιστής του φιλμ είναι ο Μπάλντουϊν, που -ως δοκιμιογράφος- έχει αναλάβει και τον σχολιασμό σε πρώτο πρόσωπο, ενώ είναι μπλεγμένος και με δύο ακόμα γυναίκες στη διάρκεια του φιλμ -την Έλσα Μαρτινέλι  και την Αυστριακή Μαρία Πέρσι- την ευφυή αλλά ενάρετη κόρη ενός φίλου του πατέρα του, ενός μεσήλικα κυνηγού, στα θηράματα του οποίου συγκαταλέγεται και η Ντεμονζό. Και οι δυο γυναίκες ηθοποιοί ερμηνεύουν χαρακτήρες με πραγματική δύναμη, μακριά από στερεότυπα. Ο ήρωας, σε μια στιγμή αδυναμίας, απογοητευμένος από την ιδιότροπη Ντεμονζό, κάνει πρόταση γάμου στην μεγαλοαστή Πέρσι, αλλά δεν είναι σε θέση να την ακολουθήσει μέχρι τέλους. 
Η φωτογραφία και ο φωτισμός της ταινίας με τις εναλλαγές τους που αποτυπώνουν την συναισθηματική κατάσταση των ηρώων,  είναι αριστουργηματικά, δίνοντας στο φιλμ μια πραγματική αίσθηση του στυλ. 
INFO
Προβάλλεται από 5/10/17
Είδος: Αισθηματική / Δράμα (του 1960)
Σκηνοθεσία: Ντίνο Ρίζι
Παίζουν: Πίτερ Μπάλντουϊν, Μιλέν Ντεμονζό, Έλσα Μαρτινέλι, Βιτόριο Ντε Σίκα
Σύνοψη: Ένας γοητευτικός, με ευγενή (αν και ξεπεσμένη) καταγωγή διανοούμενος, που παρατάει όποια ελεγκάν γυναίκα τον περιστοιχίζει και τον ερωτεύεται. Μια νεαρή, όμορφη, λαϊκής καταγωγής και φιλόδοξη ηθοποιός η Άννα  που πλαγιάζει με όποιον της "γυαλίσει", καθότι απ' αυτό το υλικό είναι... φτιαγμένη, όπως ισχυρίζεται. Δύο άνθρωποι θελκτικοί, δυναμικοί και ερωτεύσιμοι, που... ερωτεύονται. Μεταξύ τους. Παράφορα. Μια σχέση-όλεθρος ξεκινά στα σοκάκια της νυχτερινής Ρώμης. Η εναλλαγή των εποχών απομακρύνει την ευτυχία και φέρνει εγγύτερα την τραγωδία. Της ψυχής... Τα καλοκαίρια η σχέση τους πότε γκρεμίζεται και πότε ανασταίνεται. Οι συγκρούσεις αλληλοδιάδοχες με διαλείμματα ανασύνταξης του έρωτα. Καλοκαίρι, βλέπεις. Ο καιρός της κορύφωσης των συναισθημάτων και της έκρηξης των ορμονών. Η παραλία, το κρεβάτι, οι άδειοι δρόμοι, τα καφέ, οι ταβέρνες με θέα στη θάλασσα, ακόμη και το τελεφερίκ, δονούνται από ένα πάθος αδιέξοδο που τελικά... θα καταστρέψει και τους δύο!
Διανομή: New Star