1/10/17

Η γυναίκα με τη Μερσεντές - Moka

Βασισμένη στο  μυθιστόρημα «Μoka» της Τατιάνα ντε Ρονέ, η ταινία παρακολουθεί τα αβέβαια βήματα μιας μητέρας που έχει χάσει το γιο της σε τροχαίο, στην προσπάθειά της να ανακαλύψει το αυτοκίνητο που τον χτύπησε και τον οδηγό, που εγκατέλειψε το γιο της. «Αβέβαια βήματα», διότι ψάχνει χωρίς να έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει όταν βρει τον ή την οδηγό.
Τελικά, όταν τη βρίσκει αρχίζει μαζί της ένα παιχνίδι «γάτας-ποντικού», το οποίο –φαινομενικά- δεν οδηγεί πουθενά.
Το suspense κορυφώνεται σταδιακά, στη «μάχη» των δύο γυναικών που ζυγίζουν η μια την άλλη. Η μητέρα του θύματος στην έρευνα πάνω στο τι ακριβώς συνέβη και η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου σε χρώμα μόκα, που δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει και μετρά τη συμπεριφορά της άλλης, την οποία δεν γνωρίζει, ούτε φυσιογνωμικά, ούτε για ποιο λόγο την πλησίασε.
Ψυχολογικό περισσότερο, το θρίλερ αυτό βασίζεται κυρίως στις δύο πολύ καλές ερμηνείες των πρωταγωνιστριών και αιφνιδιάζει με τις ανατροπές του.
INFO
Προβάλλεται από 28/9/17
Είδος: Δράμα / Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Φρεντερίκ Μερμούντ
Παίζουν: Ναταλί Μπαγί, Εμανουέλ Ντεβός
Σύνοψη: Κλονισμένη από τον πρόσφατο θάνατο του γιού της, η Ντιάν αναρρώνει σε ένα θεραπευτήριο στην λίμνη Λεμάν στην Ελβετία.
Αποφασισμένη να βρει τον δολοφόνο του Λουκ, αποδρά και προσλαμβάνει έναν  ιδιωτικό ντετέκτιβ, ο οποίος την πληροφορεί για τον τύπο του αυτοκινήτου που προκάλεσε τον θάνατό του.
Προχωρώντας την έρευνα μόνη της, χωρίς την υποστήριξη της αστυνομίας και του άνδρα της, η Ντιάν έρχεται αντιμέτωπη με την ξανθιά, ελκυστική και μυστηριώδη Mαρλέν, την ιδιοκτήτρια της σπορ Μερσεντές που έχει προκαλέσει το ατύχημα (Διανομή: Filmtrade)