14/12/17

Η ψυχή και το σώμα - A teströl és lélekröl - On body and soul

Μια γεμάτη λυρισμό και χιούμορ ταινία για τους φόβους και τις αναστολές μας και για το πόσο συναρπαστικό μπορεί να είναι το να ανοίγει κανείς τον εαυτό του σε άλλους. Η ταινία διαπραγματεύεται ουσιαστικά έναν πλατωνικό έρωτα, αρχικά από την πλευρά μιας γυναίκας προσκολλημένης στο καθήκον και τυπικής, με απόμακρη συμπεριφορά προς τους συναδέλφους της σε ένα σφαγείο, στο οποίο εργάζεται ως προϊσταμένη ελέγχου ποιότητας. Τυχαία θα γνωριστεί με έναν άντρα με τον οποίο συμπτωματικά βλέπουν το ίδιο όνειρο. 

Εκείνος εσωστρεφής, για τους δικούς του λόγους, θα δυσκολευτεί να την φέρει πιο κοντά, παρόλο που κατά βάθος τη θέλει. Εκείνη, μια ζωή αφιερωμένη στην επιστήμη της, θα αναγκαστεί να ψάξει το θέμα της «σχέσης» με τρόπους ανώριμης έφηβης, επειδή διαπιστώνει ότι της αρέσει και τον θέλει. Η προσέγγιση δεν θα είναι εύκολη, αλλά για το θεατή είναι διασκεδαστική και ψυχαγωγική.
Η σκηνοθέτρια Ίλντιγκο Ενιέντι, αγγίζει το θέμα της εσωστρέφειας, της απομόνωσης και της αλλοτρίωσης γενικά, με μεγάλη ευαισθησία και ποιητικότητα, παραλληλίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις με τη ζωή δύο ελαφιών μέσα σε ένα παγωμένο δάσος: το κοινό όνειρο των πρωταγωνιστών που λειτουργεί καταλυτικά και για τους δυο και τους κάνει να βρουν, τελικά, τον πραγματικό εαυτό τους. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 14/12/17
Είδος: Δράμα  
Σκηνοθεσία: Ίλντιγκο Ενιέντι 
Παίζουν: Μορσάνι Γκέζα, Αλεξάντρα Μπορμπέλι, Ζόλταν Σνάιντερ, Έρβιν Νάγκι, Ταμάς Τζόρνταν 
Δύο εσωστρεφείς άνθρωποι ανακαλύπτουν κατά τύχη ότι μοιράζονται το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ. Αισθάνονται αμήχανοι, δύσπιστοι και φοβισμένοι. Διστακτικά, θα δεχτούν αυτή την παράξενη σύμπτωση και θα επιδιώξουν να αναπαράγουν στο φως της ημέρας αυτά που συμβαίνουν στο όνειρό τους. 
Διανομή: Strada Films