18/1/18

Η πιο σκοτεινή ώρα – Darkest hour

Ο σκηνοθέτης Τζο Ράιτ («Περηφάνια και Προκατάληψη», «Εξιλέωση» και «Άννα Καρένινα») έχει γυρίσει μια ταινία που αφορά όλον τον κόσμο κι όχι μόνο το βρετανικό κοινό, η οποία αναδεικνύει την έννοια του πραγματικού ηγέτη, κάνοντάς την έτσι δραματικά επίκαιρη, σε μια εποχή που οι πραγματικοί ηγέτες σπανίζουν.

Η ταινία του αναφέρεται στην αμφιβολία, σε μια κρίση αυτοπεποίθησης και καταγράφει την πορεία ενός θρυλικού ιστορικού προσώπου, που παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε σε εσωτερικό και εξωτερικό, τόλμησε και κατάφερε να κάνει τη διαφορά.
Δίπλα του, η γυναίκα του (την υποδύεται η εκπληκτική Κριστίν Σκοτ Τόμας) πιο φιλελεύθερη από εκείνον, την οποία κάποιες φορές άκουγε και κάποιες άλλες όχι, αλλά πάντα έπαιζε σημαντικό ρόλο στις τελικές του αποφάσεις. Κοντά του επίσης, η γραμματέας του Ελίζαμπεθ (Λίλι Τζέιμς), η οποία κατά το σκηνοθέτη, εκφράζει το έθνος και η σχέση της με τον Τσόρτσιλ αντικατοπτρίζει τη σχέση του με το λαό.
Μια εξαιρετική ιστορική ταινία καταστάσεων που συγκρούονται δραματικά και αθόρυβα, με χαρακτήρες που βρίσκουν την ιδανική τους έκφραση στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών. Πρέπει να τη δείτε.
INFO
Προβάλλεται από 18/1/18
Είδος: Δράμα / Βιογραφική  
Σκηνοθεσία: Τζο Ράιτ 
Παίζουν: Γκάρι Όλντμαν, Λίλι Τζέιμς, Μπεν Μέντελσον, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Στίβεν Ντιλέιν, Ρόναλντ Πίκαπ
Σύνοψη: Η ταινία αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης. Παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, ο Τσόρτσιλ, με την αρωγή της επί 31 χρόνια συζύγου του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του και οι λόγοι που συνέταξε με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έξοχο δείγμα της ρητορικής του δεινότητας, έχουν μείνει στην Ιστορία.
Διανομή: U.I.P.