25/1/18

Ο Λαβύρινθος: Η τελική δοκιμασία - Maze Runner: The death cure

Η best-seller τριλογία του Τζέιμς Ντάσνερ συνεχίζεται με τον ίδιο σκηνοθέτη, τον Ουές Μπολ ο οποίος θεώρησε σκόπιμο να μην ακολουθήσει ακριβώς το μυθιστόρημα και είχε προετοιμάσει το κινηματογραφικό κοινό ήδη από τη δεύτερη ταινία φέρνοντας την εξέγερση λίγο νωρίτερα. 

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να είναι πιο πυκνές σεναριακά οι δύο πρώτες και φυσικά να έχουν περισσότερο ενδιαφέρον. Έτσι αυτή εδώ η συνέχεια δεν έρχεται να προσθέσει πολλά πράγματα, εκτός ίσως στον τομέα της καλλιτεχνικής διεύθυνσης, όπου βλέπουμε την ιστορία να διαδραματίζεται σε ένα κόσμο  από γυαλί και ατσάλι, σε αντίθεση με το προηγούμενο δεύτερο μέρος, που είχαμε άμμο και φωτιά και το πρώτο που διαδραματιζόταν μέσα στο μυστηριώδη λαβύρινθο και επικρατούσε πολύ τσιμέντο και παρακμή.
Έτσι και η επιλογή του Κέιπ Τάουν για τα γυρίσματα τη τρίτης ταινία ταιριάζει περισσότερο με εκείνη του Νέου Μεξικού, στη δεύτερη επειδή περιβάλλεται από έρημο.
Η δράση και τα ειδικά εφέ της ταινίας θα ικανοποιήσουν τους φίλους των βιβλίων και της σειράς χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτή η τρίτη ταινία είναι καλύτερη από τις δύο προηγούμενες. (Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 25/1/18
Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας  / Περιπέτεια 
Σκηνοθεσία: Ουές Μπολ
Παίζουν: Ντίλαν Ο' Μπράιεν, Κάγια Σκοντελάριο, Τόμας Μπρόντι-Σάνγκστερ, Τζιανκάρλο Εσπόζιτο, Άινταν Γκίλεν, Κι Χονγκ Λι, Μπάρι Πέπερ, Ουίλ Πούλτερ, Πατρίσια Κλάρκσον
Σύνοψη: Σε αυτό το μεγαλειώδες φινάλε της εποποιίας του Λαβύρινθου, ο Τόμας πρέπει να οδηγήσει την ομάδα των Γκλέιντερς που έχουν αποδράσει, στην τελευταία και πιο επικίνδυνη αποστολή τους μέχρι τώρα. Για να σώσουν τους φίλους τους, θα πρέπει να καταφέρουν να μπουν στη θρυλική Τελευταία Πόλη, έναν λαβύρινθο ελεγχόμενο από τη WKCD, που ίσως αποδειχτεί ο πιο θανάσιμος λαβύρινθος από όλους. Όποιος καταφέρει να βγει ζωντανός, θα πάρει απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχαν οι Γκλέιντερς από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στον λαβύρινθο.
Διανομή: Odeon