18/1/18

Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι - Three billboards outside Ebbing, Missouri

Η Φράνσις Μακ Ντορμαντ, σ’ αυτή την ταινία παρουσιάζεται ως μία μοντέρνα, γυναικεία παραλλαγή του κλασικού ήρωα των γουέστερν. Αυτού, που έρχεται περπατώντας στη μέση του δρόμου, τραβάει το περίστροφο του και τους διαλύει όλους «αν και είναι σημαντικό, πιστεύω, πως το μόνο όπλο που χρησιμοποιεί ποτέ η Μίλντρεντ, είναι η εξυπνάδα της», όπως λέει και η ίδια.

Έχοντας χάσει την κόρη της, η Μίλντρεντ έχει μετατραπεί σε μια ανελέητη μάνα, που δεν πρόκειται να σταματήσει μπροστά σε τίποτα μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Στον πυρήνα της ταινίας, βρίσκεται η διαμάχη της Μίλντρεντ με τον αρχηγό της αστυνομίας του Έμπινγκ και είναι απόλαυση να βλέπεις τη Φράνσις Μακ Ντόρμαντ και το Γούντι Χάρελσον αντιμέτωπους στους αντίστοιχους υποδειγματικά ερμηνευμένους ρόλους.
Μια ταινία για το δίκιο και πως μπορεί να το έχεις και να το χάνεις ταυτόχρονα και αυτό αφορά και στους δύο χαρακτήρες, τόσο της χαροκαμένης μάνας Μίλντρεντ, όσο και του τυπικού και by the book αρχηγού Γουίλομπι. Όσο δε, η ένταση κλιμακώνεται, τόσο η ταινία μπαίνει και σε άλλα θέματα, όπως του διχασμού, της οργής και της ηθικής.
INFO
Προβάλλεται από 18/1/18
Είδος: Δραματική κομεντί / Αστυνομική 
Σκηνοθεσία: Μάρτιν Μακ Ντόνα
Παίζουν: Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Γούντι Χάρελσον, Σαμ Ρόκγουελ, 
Σύνοψη: Μετά από μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοχος στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης της, η Μίλντρεντ Χέιζ (βραβευμένη με Όσκαρ, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ) κάνει μία τολμηρή κίνηση, παραγγέλνοντας τρεις πινακίδες στην είσοδο της κωμόπολης όπου κατοικεί, με ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα για τον Ουίλιαμ Γουίλομπι (υποψήφιος για Όσκαρ, Γούντι Χάρελσον), τον σεβάσμιο αρχηγό της αστυνομίας στην περιοχή. Όταν ο δεύτερος στην ιεραρχία, αξιωματικός Ντίξον (Σαμ Ρόκγουελ), ένας ανώριμος «μαμάκιας» με ροπή προς τη βία, ανακατεύεται στην υπόθεση, η μάχη μεταξύ της Μίλντρεντ και του Νόμου στο Έμπινγκ επιδεινώνεται.
Διανομή: Odeon