8/2/18

Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: Απελευθέρωση - Fifty shades: Freed

Η περίεργη αισθηματική ζωή της Αναστάζια Στιλ με τον δισεκατομμυριούχο Κρίστιαν Γκρέι κλείνει με αυτό το τρίτο έργο της τριλογίας «50 αποχρώσεις του γκρι» και όπως είχε ομολογήσει η συγγραφέας E. L. James: με αφοπλιστική ειλικρίνεια, σε μια συνέντευξη:
«Οι αναγνώστριές μου προέρχονται από όλα τα ηλικιακά και κοινωνικά στρώματα. Κάποιες θέλουν να ζήσουν τη φαντασίωση στο βιβλίο, κάποιες άλλες τη μεταφέρουν και στην πραγματική ζωή. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένας ωραίος τρόπος να ξεχάσεις τα πιάτα και την μπουγάδα» και την οικονομική κρίση, θα συμπλήρωνα, καλύπτοντας με αυτό το σχόλιο και την κινηματογραφική απόδοση. Μόνον που τούτη εδώ η τρίτη ταινία δεν είναι και η καλύτερη από τις δύο προηγούμενες.
Η αργή σκηνοθεσία, η στερεότυπες ερμηνείες και η γνωστή γκλαμουριά στο περιβάλλον, προσπαθούν να επιβληθούν αυτή τη φορά και με ένα κάποιο αστυνομικής φύσης μυστήριο, που προέρχεται από μια επικείμενη εκδίκηση. Άντε, μη σας πω την υπόθεση και σας χαλάσω το suspense, περισσότερο από τη Σύνοψη της ταινίας.
Μη συζητήσουμε τις ερμηνείες και ας αρκεστούμε στην ωραία φωτογραφία που εξιδανικεύει τα πάντα, εκτός από το πρόσωπο της Ντακότα Τζόνσον. Ο χρόνος είναι αμείλικτος και δεν σέβεται τίποτα. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 8/2/18
Είδος: Δράμα / Αισθηματική 
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Φόλεϊ
Παίζουν: Ντακότα Τζόνσον, Τζέιμι Ντόρναν
Ο κύριος Κρίστιαν Γκρέι και η Αναστάζια Στιλ επιτέλους παντρεύονται, αλλά το happy end της δεύτερης ταινίας ξαφνικά ανατρέπεται και πολύ σύντομα το όνειρο γίνεται εφιάλτης…. Ο πρώην εργοδότης της Αναστάζια διψά για εκδίκηση και το παρελθόν του Γκρέι απειλεί τη γεμάτη πάθος σχέση τους…
Διανομή:  U.I.P.