24/5/18

Ξυπόλητοι στο Παρίσι - Lost in Paris

Όπως και το «Ρούμπα» (2008) του ζεύγους Φιόνα Γκόρντον και Ντομινίκ Αμπέλ, έτσι και το «Ξυπόλητοι στο Παρίσι» είναι μια ταινία από αυτές που μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση και την παρακολουθείς με ένα συνεχές χαμόγελο και χωρίς ξέσπασμα γέλιου.

Με δάνεια από τις ταινίες του Ζακ Τατί, κυρίως, το ζευγάρι και σ’ αυτή την ταινία του καταφέρνει να αποσπάσει το χαμόγελο του θεατή, με την τρυφερότητα και την ελαφρότητα που αντιμετωπίζει όλα τα θέματα: της ηλικιωμένης θείας, της απροσδόκητης περιπέτειας της Φιόνας στο Παρίσι, του άστεγου που ζει στις όχθες του Σηκουάνα και όλων εν πάση περιπτώσει των άτυχων συγκυριών που συνθέτουν αυτή την slapstick κωμωδία. Με ελάχιστα εκφραστικά στοιχεία και με λεπτό και έξυπνο χιούμορ η Γκόρντον και ο Αμπέλ μας θυμίζουν τις παλιές κωμωδίες του βωβού και πολύ εκφραστικού κινηματογράφου.
Ένα επιπλέον ατού της ταινίας, είναι και η εμφάνιση του Πιερ Ρισάρ και της Εμανουέλ Ριβά σε δύο χαρακτηριστικούς ρόλους, στους οποίους αναδεικνύουν το ταλέντο τους για άλλη μια φορά, με διασκεδαστικότερη τη χορευτική σκηνή στο παγκάκι του νεκροταφείου.(Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 24/5/18
Είδος: Κωμωδία 
Σκηνοθεσία: Φιόνα Γκόρντον, Ντομινίκ Αμπέλ
Παίζουν: Εμανουέλ Ριβά, Πιερ Ρισάρ, Φιόνα Γκόρντον, Ντομινίκ Αμπέλ
Η ήρεμη ζωή της Φιόνα που εργάζεται σαν βιβλιοθηκάριος σε μια ήσυχη μικρή Καναδική πόλη, αναστατώνεται όταν λαμβάνει ένα αγωνιώδες γράμμα από την 93χρονη θεία της που ζει στο Παρίσι. Η Φιόνα παίρνει το πρώτο αεροπλάνο για να την συναντήσει, αλλά μόλις φτάνει στο Παρίσι, ανακαλύπτει ότι η θεία της έχει εξαφανιστεί. Μετά από μία αλυσίδα κυνηγητών και μικρών καταστροφών, συναντά τον Ντομ έναν παράδοξο και ελκυστικό άστεγο που δεν την αφήνει σε ησυχία. Μία μαγευτική ιστορία κάποιων ιδιαίτερων ανθρώπων που αναζητούν την αγάπη, ενώ βρίσκονται χαμένοι και ξυπόλητοι στο Παρίσι, την πόλη του φωτός
Διανομή: Μικρόκοσμος