15/3/18

Ένας ξένος στην πόλη - Gringo

Διασκεδαστική, μαύρη κωμωδία πάνω στο μύθο του αγνού και τυπικού εργαζόμενου και οικογενειάρχη, ο οποίος εκεί που όλα φαίνονται να του πηγαίνουν καλά, βρίσκεται να τον κοροϊδεύει και να του σκάβει το λάκκο ο καλύτερός του φίλος και εργοδότης. Θα βρεθεί, έτσι στο Μεξικό, όπου αντί να διεκπεραιώσει μια δουλειά για τη φαρμακευτική εταιρεία του, θα μπλέξει άσχημα.
Ο Νας Έτζερτον σκηνοθετεί με νεύρο ένα χαώδες σενάριο (που τολμώ να πω ότι αν το είχαν οι αδελφοί Κοέν, θα είχαν δημιουργήσει μιας πρώτης τάξεως ταινία), γεμάτο δράση, ατυχείς συμπτώσεις και ανατροπές.
Ο Ντέιβιντ Ογέλοουο, που είχε ξεχωρίσει για τον ρόλο του ως Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στο «Selma», υποδύεται τον άτυχο Gringo που ξεμένει στο Μεξικό, ενώ ο Τζόελ Έτζερτον με τη Σαρλίζ Θερόν, είναι το ζευγάρι που προσπαθεί να του τη φέρει πισώπλατα, χωρίς να είναι και αυτοί οι δύο απόλυτα συνεπείς μεταξύ τους. Ο Τζόελ Έτζερτον υποδύεται τον αμοραλιστή επιχειρηματία, ενώ η Σαρλίζ Θερόν που έχει το ρόλο της αδίστακτης και έτοιμης για όλα ερωμένης του, μου θύμισε την Τζέσικα Ράμπιτ από το καρτούν «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ» (1988) 
Όσα συμβαίνουν στον άτυχο Gringo είναι τόσο κωμικοτραγικά, που θα μπορούσαν να έχουν καρτουνίστικο χαρακτήρα, αλλά κάπου ο Νας Έτζερτον έχει βρει την ισορροπία και η ταινία παρακολουθείται χωρίς δυσαρέσκεια, παρά τις υπερβολές. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 15/3/18
Είδος: Δράσης / Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Νας Έτζερτον 
Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Τζόελ Έτζερτον, Αμάντα Σίφριντ, Θάντι Νιούτον, Σάρλτο Κόπλεϊ
Σύνοψη: Ένας Αμερικανός επιχειρηματίας με μετοχές σε μία φαρμακευτική εταιρεία που πρόκειται να μπει στο χρηματιστήριο, βρίσκει τη ζωή του σε κίνδυνο μετά από ένα περιστατικό στο Μεξικό.
Διανομή: Odeon